1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Nieuws 2013

Het dak eraf in Rijen

Written by Strkl

Posted on 12 februari 2013

Na het geslaagde optreden in Velp werd de Straatklinkers carnavalstour 2013 voortgezet naar het Brabantse Rijen. Er was nog even tijd voor een warme hap en we moeten zeggen dat het Wokrestaurant in Rijen in het rijtje 'prima eten' nu ook voorkomt bij de mannen. Het optreden wat die avond zou plaats vinden stond eigenlijk meer in het teken van de Mambo Beach Band MBB). Met alle respect voor alle orkesten die er die avond waren maar de hoofdact was die avond van 23:15 tot 00:30. Vijf kwartier achtereen entertainment en bovenal muzikaal vermaak en hoogstandjes van de bovenste plank. Fantastisch, daar moet je gewoon bij geweest zijn. En de Straatklinkers waren erbij. Waar zij 's middags met Jos Janssen gezamelijk hadden opgetreden in Loo stond Jos 's avonds weer te schitteren in de MBB.  Prachtig gewoon. Voor de Straatklinkers stond er daarna nog één optreden op het programma en dat werd met verve gedaan. Een mooie afsluiting derhalve voor de Sassemse muzikanten tijdens het carnaval 2013.

Het tourtje carnaval waarin zo'n 700 kilometertjes zijn gereden was het allemaal weer meer dan waard. Mooi om op deze manier muziek te kunnen maken en gezellig met elkaar een paar dagen op pad te zijn. Sassenheim en de Straatklinkers zijn hiermee weer eens duidelijk op de kaart gezet! 

Frühshoppen in Velp

Written by Strkl

Posted on 12 februari 2013

De vierde en laatste dag voor de Straatklinkers tijdens het carnaval 2013 begon op maandagochtend 11 februari om 10:00 in Velp. Wederom op uitnodiging van de Leutebroyers waar de Straatklinkers ook al zo'n zes jaar over de vloer komen. Een frühshoptour die langs verschillende verenigingen in Velp en omgeving gaat. Ook daar hebben de Straatklinkers hun ding weer gedaan en menig dak eraf geblazen. Met name in Loo waar samen met de bevriende orkesten (wederom) de Träöters, de Dieseltrekkers (met o.a. Jos Janssen) en Over de Rooie een spetterend einde in een bomvolle hal werd neergezet. Tijdens dit optreden kwamen de Straatklinkers hun inmiddels bevriende collega Jos Janssen tegen die zij later op de dag nog een keer zouden ontmoeten. Na afloop van de tour werd er rond 17:00 in de thuisbasis van de Leutebroyers nog een set gespeeld en werden de Straatklinkers door contactpersoon Theo Abbenhuis ter ere van het 25 jarig bestaan nog eens extra in het zonnetje gezet. Naast een onderscheiding werd een fraaie foto van de Straatklinkers overhandigd die een mooi plekje gaat krijgen in het Onderdak. Leutebroyers, bijzonder bedankt voor de foto en een leuke dag!!

Optocht De Zilk

Written by Strkl

Posted on 12 februari 2013

Zondagmiddag 10 februari hadden de Straatklinkers een 'bijna thuiswedstrijd' in De Zilk. Op uitnodiging van de Duinknijnen hebben ze gespeeld tijdens de optocht. Een kleine gemeente maar met een 'Groose' optocht. De Straatklinkers stonden hoog, droog en uit de ijzige wind vanuit een trailer te spelen want het mag gezegd worden: het was best fris. Na zo'n anderhalf uur gespeeld te hebben werd er na afloop nog een setje in de Duinpan neergezet en zat de zondag er voor de muzikanten erop. Ook hier dank naar de organisatie voor een leuke en gezellige middag!

Dichteren 2013

Written by Strkl

Posted on 12 februari 2013

Zaterdag 9 februari, het vervolg van het carnaval voor de Straatklinkers vond plaats in de Achterhoek en wel in het Praothuus in Dichteren. Deze plaats behoeft voor vele die de Straatklinkers kennen geen nadere uitleg over een gebeurtenis die daar 8 jaar geleden plaatsvond.

De contacten met de Träöters en de Billekletsers zijn gebleven en zodoende ontmoeten zij elkaar weer. Het is een bijzonder leuke avond geworden waar de Klinkers er samen met de Träöters een waar muziekspektakel van hebben gemaakt. Daarnaast weer vele mensen ontmoet, mee gesproken maar vooral vermaakt. Een topavond voor iedereen die er is geweest. Rond de klok van 02:00 vertrokken de Straatklinkers in de sneeuw weer richting Sassenheim. Een mooie avond om op terug te kijken! Billekletsers, Träöters en eigenaar Gerard van het Praothuus. Bedankt!!!

De Aftrap is verricht

Written by Strkl

Posted on 09 februari 2013

De eerste dag van het carnaval, vrijdag 8 februari, stond in het teken van de Aftrap, een avond georganiseerd door cv de Noortukkers uit Noordwijk. Een avond met zes kapellen die voor een gezellige sfeer zorgden. De avond kwam wat moeilijk op gang maar gaandeweg wist menig carnavalsvierder de sporthal van SJC te vinden. De Straatklinkers gebruikten deze avond om de allerlaatste 'hits' erin te gooien en met succes. Het orkest werd weer geroemd om z'n ervaring en veelzijdigheid. Sassem werd sowieso weer op de kaart gezet met o.a. optredens van de Straatklinkers en de Feesttoeters. Aan het eind van de avond mocht Prins Carnaval en zijn Prinses bekendmaken wie zij het leukste orkest vonden. Het running up opkomende orkest uit de school van Adest Musica, de Feesttoeters kreeg deze vermelding toegekend. Zij ontvingen hiervoor een vaatje bier en natuurlijk een bijbehorende onderscheiding van de Prins. Ook de Straatklinkers deelde mee in de vreugde van deze jonge honden daar trompettist Joey van Kesteren van de Straatklinkers de boys van de Feesttoeters muzikaal onder handen heeft. Joey, hartstikke leuk, goed bezig..! De Aftrap is hiermee verricht, de 'wedstrijd' wordt zaterdag 9 februari vervolgt in Dichteren/Doetinchem.