1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Sassems Dweil Spektakel Nieuws

Sassems Dweil Spektakel is daverend succes geworden

Het eerste Sassems Dweil Spektakel (SDS), gehouden op de Nieuwe Nacht van Sassem is een daverend succes geworden. Trotse winnaars van de Vind-ik-Leuk bokaal waren de Bierbengels uit Voorschoten  en tot algeheel winnaar werden de Sassenheimse Flierefluiters  uitgeroepen.

 

Nadat de “Nacht” om 14:00 officieel startte in het centrum van Sassenheim klonk het startsein voor het Sassems Dweil Spektakel om 18:00. Op initiatief van de jubilerende Straatklinkers in samenwerking met de TOV en Adest Musica was het Sassenheimse centrum vanaf 18:00 één groot muziekfestijn. Zowel op het Voorhavenkwartier als bij de Hoofdstraat Zuidzijde stonden podiums waar de optredens plaatsvonden. Optredens waren er van 8 orkesten afkomstig uit Dichteren, Delft, Voorschoten, Leiden,  Noordwijkerhout en Sassenheim. Met elkaar hebben de muzikanten voor één groot muzikaal feest gezorgt. Daarbij kwam er veel publiek op af om het SDS mee te vieren. Een uniek en leuk concept was er opgezet voor de zgn publiekprijs, de Vind-ik-Leuk bokaal. Hiermee kon het publiek zelf hun stem uitbrengen op zijn of haar favoriete band. Deze prijs is gewonnen door de Bierbengels. Na een geslaagd optreden van de Straatklinkers, eerder die week nog te zien bij het SBS6 programma Villa Morero, vond de prijsuitreiking plaats op het volgestroomde Dorpsplein. De Straatklinkers waren dit speciale optreden versterkt met ex-leden die de afgelopen 25 jaar bij de band hebben gespeeld. Een mooi gezicht deze mannen weer met elkaar te zien en te horen. Eén van de laatste officiële activiteiten als burgemeester van de Gemeente Teylingen was het uitreiken van de prijzen. Burgemeester Sander Schelberg genoot zichtbaar van het muzikale geweld uit het eveneens muzikale Sassenheim. Deze kwaliteit zal hij wellicht gaan missen in Hengelo. De Flierefluiters werden tot winnaar uitgeroepen van het eerste Sassems Dweil Spektakel. Zij ontvingen uit handen van de Straatklinkers de eveneens bijzondere René Berghorst Wisselbokaal. Een bokaal die is opgedragen aan de persoon die zoveel voor de Straatklinkers en Adest Musica heeft betekend. Vervolgens hebben de Flierefluiters  nog een set gespeeld en kwam hiermee een einde aan een geslaagde Nacht van Sassem. Een veelgehoorde reactie vanuit het publiek, “Wat zou het mooi zijn als het ‘Sassems Dweil Spektakel’ de komende jaren een vast item gaat worden op de laatste vrijdag van augustus”. Een mooie reactie aansluitend bij een wellicht nieuw evenement in Sassenheim. De Straatklinkers weten wat zich te doen staat…..

 

Hierbij de complete uitslag:

1. De Flierefluiters, Sassenheim

2. De Gespleten Klomp, Leiden

3. De Bierbengels, Voorschoten

4. De Drumgabbers, Delft

5. De Träöters, Dichteren

6. De Koetillers, Noordwijkerhout

7. De Feesttoeters, Sassenheim

8. Nix Dus, Noordwijkerhout

 

Winnaar René Berghorst Wisselbokaal: De Flierefluiters

Winnaar Vind-ik-Leuk bokaal: De Bierbengels

 

 

 

René Berghorst Wisselbokaal

 

Behalve de muziek en gezelligheid draait het voor de orkesten tijdens het Sassems Dweil Spektakel ook om het winnen van de René Berghorst Wisselbokaal. Een bokaal die vernoemd is naar een persoon die zoveel voor de Straatklinkers en Adest Musica betekend heeft. Altijd even enthousiast, gedreven, een geweldige trompettist en vooral een prachtig persoon.In 2005 is hij veels te vroeg tijdens een optreden met de Straatklinkers  weggevallen. Zijn herinnering blijft echter altijd voortbestaan. Veel woorden zijn daarom niet meer nodig om te zeggen dat het een mooi eerbetoon is deze wisselbokaal naar hem te vernoemen. 

 

                                                       René Berghorst Wisselbokaal

Dweilen met Adest Musica


Drum- en Showband Adest Musica viert dit jaar zijn 60-jarige jubileum. Een samengestelde jubileumcommissie van Adest Musica tracht dit jaar met enige regelmaat het Teylinger volk te trakteren op jubileumactiviteiten. Tijdens deze activiteiten wordt men in staat gesteld om deze fraaie mijlpaal met Adest Musica mee te vieren.

Op dinsdag 31 januari j.l., de dag waarop de Sassenheimse muziekvereniging exact 60 jaar bestond, werd een receptie gehouden, kort daarna in februari gevolgd door een gezellig sporttoernooi voor collega muziekverenigingen uit heel Nederland. In maart werd een sfeervolle reünie feestavond georganiseerd en op zaterdagmiddag 19 mei j.l. was Park Rusthoff het toneel voor een succesvolle jeugdtaptoe. Liefst vijf jeugdkorpsen uit alle windstreken van Nederland waren te gast in Sasenheim en presenteerde zich onder warme zonnestralen aan het toegestroomde publiek. Voorafgaand aan deze taptoe brachten alle jeugdige deelnemers een streetparade door het centrum van Sassenheim. Eind juni waren er in Park Rusthoff wederom Adest-klanken te horen. Ditmaal lieten alle afdelingen van Drum- en Showband Adest Musica zich van een hun goeie kant horen tijdens een informeel zomeravondconcert.

Op zondagmiddag 16 september wordt in samenwerking met Oranjevereniging Sassenheim een najaarstaptoe georganiseerd in Park Rusthoff, in oktober is het de beurt aan de derde afdeling; Stageband Adest Musica zal een swingende 60`s party organiseren, waarna eind november een knallend slotbal het einde betekent van het jubileumjaar.

Dweilen
Zover is het echter nog niet. Tijdens de Nacht van Sassem staat de volgende jubileumactiviteit op de agenda, het Sassems Dweil Spektakel. Een festival met dweilorkesten op drie podia`s verspreid door het centrum van Sassenheim. Dat belooft gezelligheid alom! Het evenement wordt georganiseerd in samenwerking met de Teylinger Ondernemersvereniging en - het eveneens jubilerende - De Straatklinkers (25 jaar). De laatstgenoemde speelt in dit evenement logischerwijs een sleutelrol, aangezien De Straatklinkers al 25 jaar het publiek vermaken met dweilmuziek!

Dweilen en Adest Musica, het is een combinatie die nog niet eerder tot stand kwam in de rijke historie van de Sassenheimse vereniging. Eigenlijk vreemd, aangezien de muzikale basis van de nodige (bekende) dweilorkesten werden gelegd bij het (inter)nationaal geliefde Adest Musica. Kleintje Pils, De Straatklinkers, De Bierleppen, De Flierefluiters en de jongste telg; De Feesttoeters. De eerstgenoemde behoeft geen verdere uitleg, uitgegroeid tot `s werelds meest bekende dweilorkest en recent voor de zesde maal `geplaatst` voor de Olympische Spelen. De Straatklinkers vieren, zoals gezegd, dit jaar het 25-jarige jubileum, en timmeren al vanaf de eerste dag prima aan de weg. Opvallende optredens van De Straatklinkers zijn o.a. voorprogramma Bløf, Rowwen Hèze en Pater Moeskroen, muzikale medewerking Elfstedentocht 1997, vrijwel jaarlijks wordt opgetreden tijdens de landelijk bekende Sneekweek, en zeer recent werkte de Straatklinkers mee aan het SBS6 programma Villa Morero. De Bierleppen zijn onlangs een samenwerkingsverband aangegaan met Kleintje Pils, en zelf onder de naam Bierleppen niet meer actief in de dweilwereld. De Flierefluiters scoorde op het afgelopen Open Achterhoeks Dweilorkesten Kampioenschap in Groenlo een keurige derde plaatst in de eindrangschikking en sloten het lokale (dweil)festival `Dollen Tussen De Bollen` in Noordwijkerhout als winnaar af. De jonge Feesttoeters zijn, gezien de nu al elk jaar goed gevulde optredenlijst, aan het begin van een `Sassemse carrière`. Allemaal zijn het muzikanten die de beginselen van het notenschrift leerden en het verdere opleidingstraject genoten bij Drum- en Showband Adest Musica uit Sassenheim. Een perfect opleidingstraject; zo blijkt. Iets waar Adest Musica dan ook alleen maar trots op kan zijn!
Adest Musica
Adest Musica
Drum- en Showband Adest Musica; niet alleen een begrip in Teylingen, maar in heel Europa. Het gouden front met de zwarte kolbak zal een ieder niet onbekend voorkomen. De Sassenheimse muziekvereniging staat kwalitatief hoogwaardig aangeschreven en is geliefd bij vele organisaties in binnen- en buitenland. Onlangs verleende Drum- en Showband Adest Musica haar medewerking aan de Internationale Musikparade in Duitsland. Gedurende een Duitse tournee werd in Hannover, Erfurt en Kassel voor circa 21.000 man met veel succes de nieuwe show Windows of the World gebracht. In oktober 2010 werd met veel waardering een `podiumshow` gebracht in het Zwitserse Luzern tijdens het World Band Festival. Tijdens de Nationale Veteranendag in juni 2012 trad Adest Musica als hoofdkorps aan in de Hofstad van Nederland. Als recent hoogtepunt kan ook worden genoemd dat eveneens in juni van dit jaar, het korps het Open Dutch Showcorps Championships in Assen heeft gewonnen. Een prachtig resultaat voor de Sassenheimse muzikanten!

Organisatorisch is de laatste jaren de verdere professionalisering van de vereniging ingezet. Zo werd in 2011 met behulp van een erkende adviseur een verenigingsbreed beleidsplan opgezet. Een plan wat exact beschrijft hoe de lijnen binnen de organisatie wordt uitgezet en die maandelijks wordt bewaakt door een bestuurslid technische zaken. Daarnaast oogst Adest Musica veel bewondering bij lokale ondernemers door een in 2010/2011 in de markt gezet sponsorplan Adest Ambassadeurs (http://ade.st/amb). Lokale ondernemers investeren in Adest Musica waarvoor zij worden terugbetaald in de vorm van tegenprestaties. Tenslotte wordt er momenteel hard gewerkt aan de verdere ontwikkeling van het eigen opleidingsplan met als werktitel Adest Kids. Lerend spelen en spelend leren vormen hierin de sleutelwoorden. Al deze organisatorische zaken zijn onlangs verwoord in een eigen (jaar)glossy… het Adest Magazine. Een zakelijke glossy met boeiende rubrieken voor zowel de kenner als de leek. Het onderstreept de professionele wijze waarmee Adest Musica momenteel aan de weg timmert. Drum- en Showband Adest Musica; niet alleen een begrip in Teylingen, maar in heel Europa!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VIND-IK-LEUK!!

Over precies 4 weken zal om 14:00 uur de Nacht van Sassem starten. De TOV Sassenheim heeft met een vernieuwd programma een dag georganiseerd waar voor iedereen wat te doen is. Om 18:00 uur starten wij met het Sassems Dweil Spektakel op 2 podia's in het centrum van Sassenheim. 8 bandjes zullen gaan strijden om de René Berghorst Wisselbokaal maar ook kan er gestreden worden om de "vind-ik-leuk Bokaal". Tijdens de avond zal er op deze facebook-pagina een poll komen te staan waar iedereen die aanwezig is op het SDS kan stemmen op zijn of haar favoriete bandje! De bandjes moeten dan ook op hun eigen manier aan zoveel mogelijk stemmen zien te komen. Tijdens de prijsuitreiking zal naast de uitslag van de 6-koppige Jury dan ook bekend gemaakt worden wie de meeste stemmen heeft gehaald en zich winnaar mag noemen van de "vind-ik-leuk Bokaal"! Hierbij ook de Flyer die vanaf vandaag overal te vinden is in Sassenheim en via de social media's.

Nog een maand!

Over precies een maand dan zitten we er middenin. Het Sassems Dweil Spektakel krijgt steeds meer vorm en we kunnen niet wachten tot de het zo ver is. Maar momenteel hebben we nog wat leuke nieuwtjes wat betreft het festival. Zo kunnen wij melden dat Sandra Dol het 6e jurylid wordt. Sandra kennen wij van Adest Musica en zij heeft al heel wat jaartjes ervaring opgedaan in het muziekwereldje. Wij vonden het idee erg leuk om een vrouwelijke jurylid toe te voegen en wij zijn dan ook blij dat Sandra toegezegt heeft. Het Jury-team bestaat dus momenteel uit; Jos Lustberg, Rob Balfoort, Matthijs Kruik, Jan Aandewiel, Nico Sluijmer en Sandra Dol.

Waar we ook heel erg blij mee zijn is het logo! Met dank aan Paul Duineveld kunnen wij bij deze het nieuwe logo aan u presenteren! Schroom niet en "Like" het Logo!! Vind ik leuk!