1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Nieuws 2012

Straatklinkers bij Villa Morero

Maandag 27 augustus start bij SBS6 het nieuwe programma Villa Morero. Martin Morero (Paul Peter Muller) ontvangt wekelijks twee bekende Nederlanders in zijn luxueuze vakantievilla. Door openhartige gesprekken en (hilarische) uitspraken leert de kijker de bekende Nederlanders van een andere verrassende kant kennen. In de de eerste aflevering van aanstaande maandag zijn dat Ireen Wüst en Lange Frans. Verrassend genoeg zijn ook de Straatklinkers in deze aflevering te zien. Voor de mannen weer een leuke ervaring om bij deze opnamen aanwezig te zijn geweest. Villa Morero is acht weken lang om 20:30 bij SBS6 te zien.

Villa Morero

Straatklinkers na 17 jaar terug in het Rijnsburgs Bloemencorso

Written by Koos

Posted on 08 augustus 2012

De Straatklinkers zijn na 17 jaar afwezigheid weer present op het Rijnsburgs Bloemencorso. De muzikanten uit Sassenheim werden weer benaderd door de organisatie Flower Parade 2012 met de vraag om weer deel uit te maken op één van de (muziek)praalwagens. Het corso start op zaterdag 11 augustus in Rijnsburg vanaf de Veiling Flora en zal trekken door Rijnsburg, Katwijk en 's avonds door Noordwijk. Als u de Straatklinkers wilt zien zult u even geduld moeten hebben want ze sluiten namelijk het corso af op de laatste muziekpraalwagen met als thema "Ik hou van Holland(s eten bij Dutch)", gesponsord door Hotels van Oranje. Met de toch al vele muziekorkesten in het corso zullen de Straatklinkers mede gaan bijdragen aan een typisch gezellig Hollands sfeertje. Want na 17 jaar weer terug in de Flowerparde Rijnsburg gaan de Straatklinkers op hun eigen wijze weer luister bij zetten. Klik hier voor het de volgorde van het corso: http://www.rijnsburgscorso.nl/?page_id=1398

Sneekweek 2012 van start gegaan

Written by Koos

Posted on 04 augustus 2012

De Straatklinkers hebben op traditionele wijze de opening van de Sneekweek 2012 bijgestaan. Voorafgaande de Vlootschouw werden de Straatklinkers in het zonnetje gezet door de Vlootschouwcommissie voor hun jarenlange medewerking aan de opening van de Sneekweek maar ook voor hun 25-jarig jubileum dit jaar. Er werd een mooi collectoritem van de stad Sneek overhandigd aan bandleider Koos Hoogervorst. Daarna volgde officieel de opening van de Sneekweek 2012 met het Fries Volkslied, gespeeld door de Sassenheimers. Daarna weer een feestelijke tocht door de grachten van Sneek waarbij weer duizenden mensen langs de kade stonden. Na afloop werd het druk bezochte centrum aangedaan waar het feest in alle hevigheid was losgebarsten. De Friese Blaûhuster Dakkapel verzorgde daar o.a. hun laatste optreden tijdens de Sneekweek omdat zij in november definitief stoppen na 40 jaar. De Straatklinkers gaan nog even door en kijken uit naar komende week in o.a. Rijnsburg tijdens de Flower Parade. Aan het eind van de maand (31 augustus) staat het eerste Sassems Dweil Spektakel op de agenda waarbij Sassenheim kennis gaat maken met een heus blaaskapellenfestival.

Sneekweek 2012 van start

Written by Koos

Posted on 04 augustus 2012

Tussen alle organisatie voorbereidingen voor het Sassems Dweil Spektakel door wordt er ook gewoon opgetreden. Vrijdag 3 augustus stond de opening van de Sneekweek weer op het programma. Bekend terrein voor de Straatklinkers want de band is hier al jarenlang te gast. De Straatklinkers werden voorafgaande de Vlootschouw in de Kolk (de haven bij de Waterpoort) in het zonnetje gezet door hun jarenlange medewerking aan de opening van de Sneekweek. Dit jaar volgens de Vlootschouwcommissie zelfs al de negentiende keer. Mooie woorden gericht aan het orkest en een fraai collectoritem uit Sneek werd ontvangen uit handen van Harm Rozenberg, al jarenlang de contactpersoon en groot fan van de Sassenheimers. Daarna mochten de Straatklinkers het Fries Volkslied ten gehore brengen en was de opening van de 77e Sneekweek een feit. De Vlootschouw die volgde verliep weer gezellig met rijen dik publiek langs de kade. Afsluitend was daar het vuurwerk en kon het feest in de binnenstad beginnen. Ook daar zijn de Straatklinkers al jarenlang bekenden voor de Friezen. Het was er weer één groot feest. Het laatste optreden van de Blauhûster Dakkapel in Sneek werd gadegeslagen en bewonderd door duizenden gasten. Deze welbekende Friese band stopt er per 2 november definitief mee. Een mooie afsluiting van de eerste avond van de Sneekweek 2012. De komende dagen zal het feest ongetwijfeld in volle gang blijven. Voor de Straatklinkers altijd weer mooie optredens om op terug te kijken!

Betuws Spektakel 2012

Written by Koos

Posted on 04 juli 2012

Het was in 2005 dat de Straatklinkers voor het laatst bij dit spektakel waren geweest. Dit jaar was de organisatie echter van mening weer een telefoontje naar Sassenheim te plegen. En zo stonden de Straatklinkers zondagmiddag 1 juli wederom op het programma van het Tiroler Spektakel als onderdeel van het Betuws Spektakel. 

 Programma Tiroler Spektakel 1 juni 2012

De optredens vinden zoals altijd in een mega-grote tent plaats en voor deze middag werd het Duitse sfeertje middels de lange tafels en pullen bier nog eens extra verstrekt. Daar de meeste orkesten het typische Tirolersfeertje erin brachten stonden de Straatklinkers garant voor een mix van internationale hits. Het publiek verafschuwd niet om op de tafels te gaan staan om maar niets te missen van de Straatklinkers. Ook dit jaar dus weer volop feest en na de twee optredens die op het programma stonden was er voor de mannen van de 'Klinkers' ook tijd om deel uit te maken van het Tiroler Spektakel. Altijd leuk om tijdens deze optredens collega-orkesten tegen te komen, zoals o.a. de Dieseltrekkers uit Westenvoort. Dit veelzijdige orkest met bastrombonist Jos Jansen in de gelederen komen de Straatklinkers veelal tegen tijdens het carnaval in het Oosten van het land. Kortom, een heerlijke middag voor de Straatklinkers waar met plezier op teruggekeken kan worden. Zaterdag 7 juli nemen de Sassenheimse muzikologen deel aan de Nederlandse Dweil Kampioenschappen in Voorthuizen. In verband met het 25-jarig bestaan van de Straatklinkers dit jaar is besloten om een jaartje wat meer aan festivals mee te doen.

Daarnaast staat natuurlijk het eerste Sassems Dweil Spektakel op de agenda. Dit festival wat een onderdeel is van de Nacht van Sassem beloofd ook een gigantisch leuk evenement te worden. Het Sassems Dweil Spektakel, vrijdag 31 augustus 2012. Van 18:00 tot 22:00.  Organisatie: De Straatklinkers, Teylinger Ondernemers Vereniging en Adest Musica. We houden u op de hoogte!