1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Nieuws 2011

Straatklinkers kijken weer terug op opening Sneekweek 2011

Written by Koos Hoogervorst

Posted on 08 augustus 2011

Voor de vijftiende keer hebben de Straatklinkers meegewerkt aan de oopening van de Sneekweek. Vrijdagmiddag 5 augustus vertrokken de 12 muzikanten naar Friesland in een speciale Klinkerbus... Afwezig waren ivm vakantie Robert en Peter (Petjerr voor de Twitteraars). Maar niet getreurd, want Daan Wolvers was weer meer dan voortreffelijk op grote trom. Aangekomen in Sneek was het direct melden bij de Stayokay en daar kwamen de Straatklinkers een goed bevriend orkest tegen; De Träöters uit Dichteren. Ook zij zijn inmiddels vaste gast in Sneek geworden. Alvorens de klinkers naar de Kolk vertrokken werd het Fries Volkslied nog doorgenomen om even in (warm) te blazen. Vervolgens de wandelroute nemen langs de haven om uiteindelijk aan te komen bij de Waterpoort. Daar aangekomen stonden twee (ex)klinkers de bandleden op te wachten. Niels Biemond en Dion van Kesteren waren het weekend naar Sneek gekomen om samen met hun oude makkers de Sneekweek weer eens mee te beleven. Jarenlang zijn de twee mannen trompettist geweest bij de Straatklinkers maar zijn daar in 2008 door omstandigheden mee gestopt. Het leuke is dat er altijd contact is gebleven. Niels was speciaal uit Zwitserland overgevlogen om er weer eesn bij te zijn. TOP mannen, we hebben weer veel mooie herinneringen met elkaar opgehaald. Dat begon met een traditionele snack bij Waterpoort...

Om 22.15 hr, perfecte weersomstandigheden. Na de 10 saluutschoten klonk daar vanaf de boot van het jaar De Simmerville, het Fries Volkslied  gespeeld door de Straatklinkers en eerlijk gezegd, ja die klonk wel weer vet hoor http://www.youtube.com/watch?v=2iEMUV4PXrY Duizenden mensen rond de Waterpoort, dat is toch prachtig hoor. Daarna de Vlootschouw wat ieder jaar weer een feest is. Vervolgens het traditionele bezoek in het centrum van Sneek waar de mannen weer vele bekenden tegen zijn gekomen. Onder andere Leks ter Schuur, jarenlang Adest lid, die sinds kort naar Friesland is verhuist was even naar Sneek gekomen om met z'n oude Adest maatjes een biertje te drinken. De avond is in Sneek pas echt ten einde als er een patat shoarma naar binnen is gewerkt...

Zaterdag 6 augustus, de niet aanwezige Friese (Foppe de) haan wekte de mannen en na een stevig ontbijt in de StayOkay vertrokken de muzikanten voor hun tweede optreden dat weekend naar de binnenstad. De weersomstandigheden waren beduidend minder dan de vorige dag, op sommige momenten kwam het met bakken naar beneden. Altijd jammer maar ondanks dat kon het de pret niet drukken en konden de Straatklinkers weer even lekker te keer gaan want die zijn het wel gewend om in regen te spelen... Naast hun Shantykoor Rolling Home en de Dekdweilers uit Heeg. Ook Sjoklup LutkeWierum was weer van de partij en deze gasten weten ook wel wat volksvermaak is. Echt maf die gasten. Met elkaar was het weer één feest in het centrum van Sneek waarbij ook steeds meer Sassenheimers worden gesignaleerd.

Aan alle leuke dingen komt weer een einde en zo konden de Straatklinkers in de stromende regen hun instrumenten weer veilig opbergen. Het afsluitende etentje bij de Chinees hoort er ook gewoon bij en werd er nagepraat op alweer de vijftiende deelname van de Straatklinkers. Een optreden waar weer door alle klinkers en ex klinkers met veel genoegen op terug werd gekeken en een speciaal woord van dank was er voor Daan.

Als laatste natuurlijk weer veel dank aan contactpersoon Harm Rozenberg die na al die jaren echt als Vriend van de Straatklinkers mag worden bestempeld. Klasse Harm en tot volgend jaar!  

 

 

 

Voorbereidingen voor Sneek

Written by Koos Hoogervorst

Posted on 17 juli 2011

Al dateerd het laatste bericht misschien van April, in tussenliggende periode zijn de Straatklinkers weldegelijk bezig geweest met diverse optredens en updaten van diverse zaken. O.a. een spontaan optreden was er in juni op het 25 jarig bruilofstfeest van (bassist / contactpersoon) Koos en zijn Sylvia. Een leuke avond was er in Warmond voor familie, vrienden en vele bekenden. Nadat eerst Adest Musica was geweest voor een serenade stonden niet veel later de Straatklinkers ook binnen om het bruidspaar hun feestje te gunnen. Het duurde niet lang voordat invaller bassist Peter Reijngoud de sous overdroeg aan Koos. Voor Koos was het al moeilijk genoeg om een ander op zijn bassie te zien spelen. Tja Koos en Bassie horen nu eenmaal bij elkaar.

Toch zijn er ook binnengekomen aanvragen gecanceld gewoonweg omdat de Straatklinkers niet compleet konden optreden door diverse omstandigheden. Het zijn hedendaagse dingen die in de maatschappij voortgang behoeven dus is het soms niet mogelijk om op te treden. En de Straatklinkers is nu eenmaal een clup die het liefst zo compleet mogelijk een optreden willen neerzetten. Maar de dinsdagavond blijft het hele jaar door de vaste repetitieavond en wordt er gewoon door gerepeteerd. Gewoon lekker oefenen om straks weer zo optimaal mogelijk verzekerd te zijn van een sound die men nog steeds van de Straatklinkers mag en kan verwachten. De vakanties zijn dan wel weer aangebroken, de Straatklinkers maken zich dan weer op voor de Sneekweek. Dit jaar alweer voor de vijftiende keer aanwezig. Op vrijdag 5 wordt de steeds groter wordende Sneekweek officieël geopend met het Fries Volkslied. Wederom bijzonder en tegelijkertijd eervol om te noemen is dat de Straatklinkers hier weer voor gevraagd zijn. Bekijk hier de beelden van vorig jaar http://www.youtube.com/watch?v=3Acnpg1blVw. Misschien dat u er dit jaar ook bij bent? We gaan het beleven en de Straatklinkers kennende zullen het onegtwijfeld weer mooie dagen gaan worden.  

In september staan er ook leuke optredens op de agenda o.a. op 10 september een straatfestival in het Noord Hollandse Dikshorn. En..... achter de schermen wordt er vooruit gekeken naar 2012, het jaar waarin de Straatklinkers haar 25 jarig jubileum gaat vieren. De eerste activiteit staat gepland op zaterdag 11 februari in Sassenheim, een week voor het carnaval. Hou de site dus in de gaten!

 

Opbouwdagen Bloemencorso Bollenstreek

Written by Koos Hoogervorst

Posted on 26 april 2011

Donderdagavond 14 april hebben de Straatklinkers hun jaarlijkse bijdrage geleverd aan het Bloemencorso. Traditiegetrouw werden de wagens weer opgebouwd in de Klinkenbergerhallen in Sassenheim. Ondanks dat er in het corso geen muziekkorpsen waren gewenst ivm het thema Musicals, waren de Straatklinkers gewoon van de partij tijdens de opbouwdagen. Geen verkeerde keuze van de organisatie want de 'klinkers' konden hun vertrouwde Klinkersound weer lekker door de hal laten klinken. De muzikale uitspattingen viel weer goed in de smaak bij de talrijke bezoekers maar natuurlijk ook bij de stekers die dagen zijn bezig geweest om van de wagens ware (musical)kunstwerken te maken.

Helemaal Los met het carnaval

Written by Administrator

Posted on 16 maart 2011

1.054,40 km stond er dinsdagavond 8 maart  op de teller toen chauffeur Peter Chaudron het busje gevuld met Straatklinkers parkeerde op de thuisbasis in Sassenheim. Anders gezegd; het carnaval 2011 zat erop! De eerste kilometers werden zaterdagavond 5 maart gereden naar het Mekka van het carnaval, Tilburg! Net als vorig jaar waren de Straatklinkers mede op uitnodiging van Dweilorkest Virus van de partij in het MIDI theater in het centrum van de Kruikenstad om samen met vele andere dweilorkesten voor een avondje Aawerwets carnaval te vieren. De opzet week iets af in tegenstelling tot vorig jaar, nu was ook de theaterzaal open en echt, het was een TOPFIST! De Straatklinkers hebben die avond het carnaval afgetrapt met een mix van oude en nieuwe nummers uit het repertoire en aan het eind van de avond kon niet anders geconcludeerd worden dat het weer een topavond was geweest. Rond 02.00 uur werd huiswaarts gekeerd om de volgende dag zondag 6 maart weer fris en fruitig te vertrekken naar jawel Tilburg, dit keer om de optocht eens van dichtbij mee te maken. Ook hier was de standplaats het MIDI theater. Onder een prachtig voorjaarszonnetje wisselden diverse orkesten elkaar af voor een groot publiek. Want ja, eerlijk gezegd dit zijn wel optochten die er iets anders uitzien als hier bij ons in het Westen. Geweldig om eens mee te maken. Ook in de foyer van het MIDI werd later nog optreden waar het publiek na de optocht in grote getale naar toe was gekomen. De sfeer ging helemaal los toen ook de Straatklinkers hun set door de foyer liet horen. Voor de terugreis naar Sassenheim werd ingezet was er door de organisatie een lekkere warme Bamihap verzorgd. Fantastisch, en nogmaals heel veel dank aan al die mensen (in het bijzonder Michel van der Haar van Dweilorkest Virus) die er voor alle deelnemers voor hebben gezorgd dat zij niets te kort zijn gekomen.

En dan is het maandagmorgen 7 maart. Die dag stond er niets op de agenda voor de Straatklinkers. Inderdaad er stond niets maar...... dit was bewust gedaan. Want in alle vroegte, zo rond de klok van 08.00 uur vertrokken de Straatklinkers naar Velp om daar een bijzonder persoon te verrassen met hun optreden. Eerlijkheid dient gezegd te worden dat de Straatklinkers een optreden voor 's avonds hadden gecanceld om overdag met deze persoon mee te toeren met het Frühshoppen. Echter hij wist nergens van. Deze persoon is al jaren bevriend en fan van muziekmakend Sassenheim (o.a. Adest Musica en de Straatklinkers) en precies dit jaar was hij verkozen tot Prins Carnaval van de Leutebroyers uit Velp. Tot het moment dat hij binnenkwam in zijn residentie was hij helemaal in de veronderstelling dat hij die dag moest toeren zonder 'blaaskapel'. En ja, hij baalde er echt van dat er geen orkest bij kon zijn, zeker niet 'die gasten uit Sassenheim'. Maar achter de schermen was er dus geregeld (bedankt Theo en Ingmar) dat de Straatklinkers er wel bij zouden zijn. Een grotere verrassing kon Prins Wilco zich niet wensen toen de Straatklinkers Koning Voetbal inzette toen hij binnenkwam. Totaal overdonderd, hij kon het niet geloven, dit zijn toch van die momenten die een mens gelukkig maken. De hele dag heeft hij zichtbaar genoten en werd er tijdens het frühshoppen ook weer Helemaal Los gegaan in Arnhem en omstreken. Tijdens het laatste bezoek en optreden die dag in Loo ook voor de Straatklinkers een mooi moment. Totaal onverwachts, en daardoor zo mooi, kwamen zijn daar hun bevriende collega's van dweilorkest de Träöters uit Dichteren tegen. Te midden van het muzikale geweld was daar ook nog eens Trombonist Jos Jansen (bekend in de muziekwereld.....) met zijn Dieseltrekkers en ja, toen was het feest compleet. De Straatklinkers, de Träöters en de Dieseltrekkers maakten er een geweldige muzikale afsluiter van in de overvolle 'tent' in Loo. Ook weer van die momenten waarvan je zegt: "daar moet je bij zijn geweest". Niet veel later voor de Straatklinkers nog een optreden in Velp waar afscheid werd genomen van Prins Wilco en cv de Leutebroyers. Mensen, ook aan jullie, bedankt voor een geweldig leuke dag, enne Wilco..... gaat het weer een beetje :-)? Speciale dank gaat deze dag uit naar Daan Wolvers die Peter Chaudron had vervangen op de grote trom. Daan, het was weer geweldig!!

Dan alweer de laatste dag van het carnaval, dinsdag 8 maart. Het was alweer drie jaar geleden dat de Straatklinkers in het Brabantse Aarle-Rixtel waren geweest en door een aanpassing in hun programmering was het voor de 'Klinkers' weer een keer mogelijk om er heen te gaan. Onder het mom Oîtbloazen werd er in Ganzegat het afscheid van het carnaval 2011 ingeluid. Ook hier verschillende dweilorkesten waaronder de Goez Hoolband, een orkest die de Straatklinkers ook wel tot hun vele muzikale bevriende kapellen kunnen rekenen. Ook hier hebben de Straatklinkers laten horen dat zij niet voor niets eventjes naar Brabant zijn gereden. Een groot enthousiasme vanuit de feesttent voor de Straatklinkers hebben de Sassenheimers weer meer dan een voldaan gevoel gegeven. Bijzonder detail die middag was dat er die middag iemand verkleed was in een heus Adest Musica uniform. Aangezien alle 'Klinkers' jarenlang in dit uniform hebben gelopen bij Adest Musica was het des te bijzonder dat je een onbekende ineens tegenkomt in Brabant tijdens het carnaval....

2011 » Velp2011 » Velp (20)
SDS 2012SDS 2012 (347)

En zo kwam er in Aarle-Rixtel een einde aan vier dagen carnaval voor de Straatklinkers. Er kan teruggekeken worden op een paar mooie dagen waar de Straatklinkers voor de 24-ste keer met elkaar on-tour zijn geweest en weer veel plezier hebben beleefd.  Waar blijft de tijd?

Foto's van dit carnaval zijn te vinden in ons Fotoalbum en ook op YouTube zijn een paar filmpjes gezet, met dank aan Kevin 'Hoogiej' Hoogervorst en Kevin 'Wallie' van der Wal.

Meergala Meerbonken

Written by Administrator

Posted on 13 februari 2011

Op zaterdagavond 12 februari stonden de Straatklinkers in Hotel/restaurant de Beurs in Hoofddorp voor het Meergala bij c.v. de Meerbonken. Een avond die in het teken stond van het naderende carnaval. In totaal werd er drie keer opgetreden door de Straatklinkers en de nodige polonaises, meezingers en de gevoelige snaarnummers kwamen uit de kast dus er was voor ieder wat wils. De optredens werden dan ook meer dan gewaardeerd. Naast de Straatklinkers was er de Volendamse band La Stampa ( is er iemand in Volendam die geen muziek maakt?) en als uitsmijter was Popstars winnaar Wesley Klein vastgelegd. Een prima zanger die de boel kostelijk wist te vermaken.  Al met al weer een avondje leut en gezelligheid in voorbereiding naar het carnaval. De foto's op de site zijn gemaakt door Kevin van der Wal waarvoor veel klinkerdank.

De komende week worden er nog een paar nieuwe nummers aan het repertoire toegevoegd om straks weer helemaal los te gaan in o.a. Tilburg en Aarle-Rixtel.