1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Nieuws 2010

Avondje Meerbonken

Written by Koos

Posted on 21 november 2010

Zaterdag 20 november was er in Hoofddorp een optreden voor de Straatklinkers ter gelegenheid van de Prinsverkiezing bij C.V. de Meerbonken. Jarenlang had de carnavalsvereniging hun eigen hofkapel 'De Jolige Geiten' maar deze hebben afgelopen seizoen besloten hun instrumenten aan de wilgen te hangen. Voor het zoeken naar een nieuwe kapel klopten de Meerbonken bij de Straatklinkers aan. Het was een druk bezochte avond in Hotel de Beurs in Hoofddorp. Maar liefst negen gastverenigingen waren op de verkiezing van Prins Karbonkel de 38ste afgekomen. Samen met deze verenigingen , Disco Star Music hebben de Straatklinkers bijgedragen aan een ouderwets carnavalsavondje met aftredende prinsen en het nodige protocolwerk.. De sfeer was prima en zo hebben de Meerbonken op een prettige wijze kennis gemaakt met het muzikale geweld van de Straatklinkers. Vanaf deze plaats ook de Meerbonken bedankt voor een gezellig avondje en wat de Straatklinkers betreft,  zaterdag 12 februari 2011 zijn zij er weer te gast.

Op het Fotoalbum foto's van deze avond. Met dank aan Kevin vd Wal.

Trompet op graf René Berghorst 'ontvreemd'

Written by Koos

Posted on 21 november 2010

Geschrokken, verbaasd maar vooral boosheid en waarom?? Anders kan het niet omschreven worden als je hoort dat de trompet op het graf van René Berghorst is 'ontvreemd'. Na zijn overlijden in 2005 heeft de trompet al die tijd op zijn graf gelegen. Zijn instrument, de trompet het was zijn lust en zijn leven. Het was het symbool van René, hij is er mee in het harnas gestorven. En dan nu dit. Hier zijn geen woorden voor. Wat voor gevoel moet iemand hebben om zoiets te flikken? Respectloos maar vooral geen besef hebben wat je familie en vrienden hebt aangedaan. Mocht degene die dit gedaan heeft nog enig berouw tonen leg dan het instrument terug op de plek bij wie die hoort.

De Straatklinkers hadden zaterdagavond 20 november een optreden waarbij gezegd mag worden dat na het horen van dit bericht ..... tja u mag het zelf invullen. Gewoon te triest voor woorden.

Vught

Written by Koos

Posted on 17 oktober 2010

Zaterdag 16 oktober zijn de Straatklinkers in Vught op een dweilavond voor orkesten geweest. Zo'n 15 orkesten uit voornamelijk Brabant verleenden hieraan hun medewerking maar bekenden voor de Straatklinkers in het circuit waren o.a. de Boere Soulstampers en Nou..Toe Maar! Ieder orkest mocht twee keer hun kunstje tonen en de 'Klinkers' hadden hiervoor zoals men van hun gewend is, een lekker in het gehoor liggend setje in elkaar gezet. Opvallend was dat de Straatklinkers met 12 muzikanten het 'kleinste' orkest was. Over het algemeen traden er bands op van 18 tot ca. 28 muzikanten....  Er was respect en complimenten voor de Straatklinkers dat zij met 12 leden zo'n vol en groots geluid ten gehoren brachten. En dat is waar de Straatklinkers nog steeds garant voor willen staan. Al was er geen jurylid te zien, aan het einde van de dweilavond werd er een wisselbokaal aan de Boere Soulstampers uitgereikt. Om 01.00 hr vertrokken de Sassemers weer richting huis om zich vanaf nu op te gaan maken voor het naderende winterseizoen.  

Taptoe Voorhout

Written by Koos

Posted on 16 september 2010

De Straatklinkers zijn sinds jaren hèt muzikale intermezzo tijdens de opening van de Oranjefeesten in Voorhout. Donderdag 16 september, de taptoe die dit jaar weer op de gerenoveerde Herenstraat plaatsvond begon droog........ Eerst trok er een mega grote lampionnenoptocht voorbij waarna de Straatklinkers het publiek voorzag van de welbekende Klinkersound. Dit (show)optreden viel weer goed in de smaak maar helaas (hoe kan het ook anders) kwam de regen niet lang daarna met bakken naar beneden. De optredens van de overige korpsen werden door de omstandigheden ingekort, zo ook het optreden van de Straatklinkers. Maar de Sassenheimers zijn van huis uit (Adest Musica) gewend in de regen te spelen dus de laatste spetterende noten vonden veel bijval bij het publiek. Met name de afmars die werd ingezet, The River Kwai Dance March is een voor de Straatklinkers precies op het lijf geschreven nummer die weer typisch bij hun past. Al met al een leuke afsluiting van de taptoe en voor Voorhout te hopen dat de Najaarsfeesten veel droge momenten gaat kennen. Volgend jaar nieuwe kansen, nieuwe ronden > zet de datum alvast maar in de agenda. Donderdag 15 september 2011. Weer of geen weer.....

Nieuwe shirts voor de Straatklinkers

Written by Koos

Posted on 29 augustus 2010

De Straatklinkers zijn voor het optreden in Sneek voorzien van nieuwe shirts. Om in de trent/kleur van de jassen te blijven is
gekozen voor Oranje polo's.Deze kunnen voor allerlei (oranje)evenementen gebruikt gaan worden.
De herkenbare klinker-rainbowshirts en bijbehorende klompen worden natuurlijk gebruikt bij feest en/of carnavaleske optredens.
De nieuwe oranje shirts zijn mogelijk gemaakt door Autotaalglas uit Lisse/Haarlem waarvoor natuurlijk veel Klinkerdank!!