1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Nieuws 2009

Terugblik 2009

Written by Koos Hoogervorst

Posted on 31 december 2009

Laatst aangepast 03 januari 2010

Het jaar 2009 zit erop. Voor de Straatklinkers is het (bewust) niet echt een uitzonderlijk druk jaar geworden. Veel muzikanten van de 'Klinkers' hebben zich met Adest Musica bezig gehouden voor het WMC in Kerkrade wat voor de vereniging op 2 augustus succesvol heeft plaatsgevonden. De voorbereiding voor dit concours heeft veel tijd gevraagd van de muzikanten waardoor er keuzes gemaakt moesten. Ja, zelfs Sneek moesten ze laten schieten maar het bevriende orkest de Träöters uit Dichteren hebben de Straatklinkers meer dan goed vervangen op 31 juli en 1 augustus. Misschien dat we in 2010 gezamenlijk 'Onder de Linde' staan. 

De agenda is daardoor bewust niet zo vol geweest als voorgaande jaren.  Toch kijken de Straatklinkers terug op een jaar waar tussen alle WMC drukte, ook de nodige optredens zijn verzorgd in binnenland en iedere dinsdagavond lekker door is gerepeteerd. Nieuwe nummers, nieuwe uitdagingen, ja met elkaar muziek blijven maken is toch iets wat iedere muzikant wil blijven doen. Carnaval, evenementen en privéfeesten, de Straatklinkers zijn er weer geweest en hebben de boel weer op stelten gezet zoals men dat van hun gewend is. Optredens in Holland blijven voor de Straatklinkers nu eenmaal leuk, alhoewel een uitstapje naar het buitenland ook wel weer eens leuk zou zijn. Wie weet wat in '2010 op ons pad komt', zoals staat omschreven op onze nieuwjaarskaart.

Tirol 

Voor 2010 zou een mooi uitstapje op de planning staan, van 9 tot en met 15 januari een trip naar Tirol tijdens de Tirolerweek. Maar helaas is deze trip door omstandigheden afgeblazen. Natuurlijk bijzonder jammer voor de Straatklinkers en meereizende fans. Helaas het zij zo, daarom maar weer uitkijken naar nieuwe uitdagingen.

2010 

We gaan het allemaal beleven, de Straatklinkers hebben er weer zin in en bereiden zich voor op een nieuw jaar waar ze meer aan de (klinker)weg willen gaan timmeren dan het afgelopen jaar.  De agenda voor het nieuwe jaar begint alweer gevuld te raken met leuke dingen. En wie weet wat er allemaal nog meer gaat gebeuren.

Hierbij willen de Straatklinkers iedereen bedanken met wie zij op een prettige manier hebben samengewerkt en wat ons betreft tot ziens in 2010.  

Avondje Wassenaar

Written by Koos Hoogervorst

Posted on 08 november 2009

Het hoeft niet altijd een 'volle bak' te zijn om een gezellige avond te hebben. Dat bleek op zaterdag 7 november in het Wassenaarse Kerkehout. Carnavalsclub de Tunnelklossers organiseerde een carnavalsavond voor mensen die nauw betrokken zijn bij de club. Nogmaals, al was het geen volle bak, de Straatklinkers hebben een gezellige avond achter de rug waarbij vier sets zijn neergezet met soms wel heel bijzonder acts, iets wat 'men' van de Straatklinkers misschien niet altijd gewend is. Met in het achterhoofd dat er in januari naar Tirol wordt afgereisd iis de stemming nu al opperbest te noemen. De komende weken gaat er gewerkt worden om de nodige skihits in het repertoire te gooien zodat niets aan het toeval kan worden overgelaten. Tirol, here we come!!

Straatklinkers bouwen verder

Written by Koos Hoogervorst

Posted on 10 oktober 2009

Laatst aangepast 10 oktober 2009

Al lijkt het een tijdje stil geweest (op de website) niets is minder waar. De website zelf is ook nog niet helemaal optimaal omdat onze webmaster Rik Huijts drukdoende bezig is met klussen in zijn nieuwe huis. Eind oktober zal hij met zijn Marit het huis betrekken dus daarna zal de site waar nodig verder aangepast gaan worden.

De afgelopen periode zijn een aantal 'klinkers' drukdoende geweest met Adest Musica. Vele uren extra reperteren en exerceren voor het WMC en in het najaar heeft veel tijd gevraagd van de klinkers. Echter de Straatklinkers hebben gewoon op hun dinsdagavond doorgereperteerd en zijn er optredens geweest waar de klanken er weer (behalve de regen..)vanaf spetterde. Ook het muziekrepertoire wordt weer op orde gebracht voor de komende periode. In die periode lopen een aantal opties die qua optreden een geweldige uitdaging zullen zijn. Voor het volgend jaar is o.a. de planning dat de Straatklinkers buiten de optredens wat meer festivals gaan opzoeken omdat daar het afgelopen jaar te weing tijd in gestoken kon worden. En zo zullen er meer uitdagingen gezocht gaan worden zodat de Straatklinkers weer lekker meedraaien 'in 't wereldje'..

Ik zou zeggen, in de gaten houden de website..

Straatklinkers ook op Hyves

Written by Koos Hoogervorst

Posted on 09 juni 2009

Wist u dat de Straatklinkers naast hun website ook een Hyves-site hebben? Ga naar http://straatklinkers.hyve.nl/ en zie ook daar veel over het orkest. De site telt inmiddels 141'leden'. U straks ook? En zoals men dat in hyve-taal zegt: Plaats eens een krabbel....

 

 

 

Luchtkussenfestival Voorhout

Written by Koos Hoogervorst

Posted on 09 juni 2009

Zondag 7 juni werd in het nabij gelegen Voorhout de Herenstraat omgetoverd tot een groot luchtkussentheater. Voor de vierde keer in opeenvolging werd dit grootste luchtkussenfestival van Nederland georganiseerd. Naast de vele attracties waren ook bijna alle dweilorkesten uit de gemeente Teylingen  aanwezig te weten:Uit Sassenheim, Kleintje Pils, de Straatklinkers, de Bierleppen, Flierefluiters en de Feesttoeters. Uit Warmond was Ex-BTW en uit Voorhout waren de Mexicano’s er. Uniek was vooral omdat alle 5 de Sassenheimse (TOP)dweilorkesten op eenzelfde evenement stonden te spelen. Over de Straatklinkers werd het volgende geschreven op www.dweilorkesten.info 
 

De Straatklinkers, deze kapel is weer op het oude leden niveau. De laatste maanden was men opzoek naar aanvulling in de trompet sectie en die is gevonden en hoe! Prima muzikanten! De tijd van Mister Straatklinker René Berghorst staat mij nog steeds bij als ik naar hun sta te kijken, heel gek en toch is het overlijden van René al jaren geleden. (Gelukkig speelde ze geen My way) De muziek keuze was wel wat we kennen van De Straatklinkers en de topper blijft het nummer van K3 (nu K2) de 3 biggetjes. Ook Koos op bas was in top vorm, en dat bepaald misschien wel op het ogenblik de "Straatklinker sound". Al met al lekker om naar te luisteren dat De Straatklinkers het hoge niveau maar weten voort te zetten! 

Ieder orkest heeft die middag dus zijn eigen kunstje laten zien en aan het einde van de middag, het begon weer eens te regenen…… deden alle orkesten mee aan de Grande Finale. Je mag gerust zeggen dat dit een mooie en fraaie afsluiting was van een geslaagd evenement.  Ja, en dat het regende dat mocht de pret niet drukken, veel van de Sassenheimse orkesten spreken uit ervaring dat de regen wel eens met bakken uit de lucht komt vallen als ze eens ergens zijn…..  Op You Tube zijn inmiddels vele filmpjes van de orkesten te zien die in Voorhout waren. Met dank aan Michel Guldenmundt van dweilorkesten.info