1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Deelnemers 2012

De Deelnemende orkesten van het Sassems Dweil Spektakel 2012 zijn:

 

Nix Dus uit Noordwijkerhout
11 jaar geleden werd blaaskapel Nix Dus opgericht door een jonge groep muzikanten welke bijna allemaal lid waren van muziekvereniging “St. Jeanne d´Arc” uit Noordwijkerhout.  Twee jaar daarvoor was een groot deel van deze groep al bij elkaar gekomen voor een grap van de Noordwijkerhoutse carnavalsvereniging De Vikings, Uit dit optreden is 13 jaar geleden blaaskapel Nix Dus ontstaan. Tot op heden zijn zij nog steeds hofkapel van carnavalsvereniging De Vikings. Op het moment bestaat de kapel uit 15 leden. Er wordt voornamelijk naar gestreefd om een goed stuk muziek te brengen waar het publiek van kan genieten. Door de variëteit in het repertoire lukt elke keer weer het publiek te boeien en in beweging te krijgen. Naast alle feesten van de Vikings is blaaskapel Nix Dus ook een graag geziene gast op diverse feesten en partijen. Dit wisselt van bruiloften tot buurtfeesten tot voetbalwedstrijden. Ook bezoekt Nix Dus regelmatig festivals en weten dan ook behoorlijke resultaten te behalen. Op de Nacht van Sassem willen zij zich maar al te graag laten horen.

nixdus

 

De Feesttoeters uit Sassenheim
De Sassenheimse Feesttoeters zijn op 1 Mei 2007 opgericht. Het is momenteel het jongste ‘dweilorkest’ uit Sassenheim. Het idee kwam van een aantal leden van de jeugdband van Adest Musica, die samen een eigen bandje wilden oprichten om samen muziek te maken en op te treden. De afgelopen 5 jaar hebben zij veel optredens gehad in heel Nederland. Inmiddels hebben zij al aan diverse festivals meegedaan zoals in Groenlo en Noordwijkerhout. Een enthousiaste groep jongens die zich graag in Sassenheim willen laten horen.

feesttoeters 

 

De Gespleten Klomp uit Leiden
Blaaskapel “De Gespleten Klomp” is in 1967 opgericht bij Chr. Muziekvereniging “Kunst & Genoegen” uit Leiden. Dat was in die tijd vooral voor de gezelligheid en plezier. Die trend is in de loop der jaren voortgezet, maar de blaaskapel is in middels uitgegroeid tot een orkest van bijna 20 man met een eigen (herkenbare) sound en repertoire. De bezetting bestaat uit: Trompetten, baritons, trombones,  sousafoons en slagwerk. Het repertoire bestaat uit nummers uit het heden en verleden van bekende artiesten, bands en dansorkesten. Hierdoor wordt de blaaskapel vaak gevraagd voor een breed scala aan festiviteiten, waaronder blaaskapellenfestivals, braderieën, het “Carnaval” en op aanvraag bij “bruiloften en partijen”. Ook het bedrijfsleven kan een beroep doen op “De Gespleten Klomp”, dit voor het opluisteren van feesten of tijdens pauzes van bijvoorbeeld tentoonstellingen en/of workshops.

 gespletenklomp

 

De Träöters uit Dichteren
De Träöters spelen op vele plaatsen en op allerlei festiviteiten. Vaste optredens zijn op dit moment de opening van de Sneekweek te Sneek, als Pietenorkest de intocht van Sinterklaas te Doetinchem, deelname aan de vele dweilfestivals zoals Groenlo, Noordwijkerhout en Leidschendam maar ook bruiloften, jubilea, braderieën en natuurlijk 4 dagen op stap met carnaval waar Duitsland ook regelmatig wordt aangedaan. Elke dinsdagavond oefent een groep enthousiaste muzikanten in de grote zaal van 't Praothuus in Dichteren, nabij Doetinchem. Deze groep, met de vaak verkeerd uitgesproken naam “De Träöters”, vormt al meer dan 25 jaar een prima dweilorkest dat muzikaal op vele markten thuis is. Er wordt veel bekende muziek gespeeld en dat zijn vaak geheel eigen arrangementen waar Silvester Bosman verantwoordelijk voor is.

troaters

 

De Bierbengels uit Voorschoten
Boerenkapel “De Bierbengels” zag het levenslicht op 1 april 2006. Nee, dit is geen grap. Deze leuke en eigenzinnige, nu al succesvolle, boerenkapel werd opgericht door 3 enthousiaste mensen. Deze muzikanten vonden dat het weer tijd was voor een echte boerenkapel uit Voorschoten. Dat het een echte boerenkapel is hoort men wel aan de stijl en muziek die ze maken. Jaarlijks wordt er veel opgetreden waarbij ook regelmatig een festival wordt aangedaan. Dit jaar van de partij in Sassenheim bij het eerste Sassems Dweil Spektakel.

bierbengels 

De Flierefluiters uit Sassenheim
De Flierefluiters slagen er sinds 1 april 2004 in elk feest tot een knalfuif te maken. Met een uiteenlopend repertoire, van de Beatles tot Usher en van De Sjonnies tot Lady Gaga; zijn ze in staat op elke situatie in te spelen. De pretband is een graag geziene gast en heeft daarom gemiddeld 25 optredens per jaar bij onder andere diverse carnavalsverenigingen, festivals, jubilea en sporttoernooien. De band bestaat uit 15 jonge mannen; zeven trompettisten, drie trombonisten, één sousafonist, twee euphonium-blazers en twee man slagwerk. In 2011 hebben de Flierefluiters deelgenomen aan 4 festivals, waarbij 1 keer brons werd gewonnen, 1 keer zilver, en 2 keer mochten de mannen de hoogste trede op het podium beklimmen. Een goed gevulde agenda, een groeiende prijzenkast tezamen met een uitstekende sfeer zorgen voor een uiterst zonnige toekomst voor de Flierefluiters. Ze kijken in ieder geval erg uit naar het festival in hun eigen Sassenheim!

flierefluiters

 

De Drumgabbers uit Delft
In het jaar 1979 ontstond er bij een aantal leden van de Drumfanfare Drumguards Delft het idee om naast de traditionele mars- en showmuziek ook eens een ander soort muziek te gaan maken. Het doel was het spelen op feesten en partijen om op deze manier ook iets extra’s voor de vereniging te betekenen. Na enkele repetities waren de eerste optredens dan ook al een feit en binnen een aanzienlijk korte tijd stond de agenda vol met bruiloften en partijen waar men de Drumgabbers uitnodigde voor de stevige muzikale noot. Nu meer dan30 jaar later zijn zij nog steeds een graag geziene gast, zowel in Delft als ver daarbuiten. Van bruiloft tot braderie, van Sinterklaas tot carnaval en van Kabbelgat tot Kielegat, op elk evenement zijn ze inzetbaar. De ingrediënten die wij hiervoor gebruiken zijn een goed stuk muziek en een gezonde dosis humor en gezelligheid. Al deze ingrediënten zijn te bewonderen op 31 augustus in het centrum van Sassenheim.

drumgabbers

 

De Koetillers uit Noordwijkerhout
De Koetillers is een blaaskapel die bestaat uit 15 leden. De Koetillers komen uit Noordwijkerhout, een plaatsje dicht aan de kust tussen Zandvoort en Scheveningen. Dit jaar bestaan de Koetillers 46 jaar. Blaaskapel "De Koetillers" is opgericht in 1963 en is ontstaan uit de harmonie van de Noordwijkerhoutse muziekvereniging St. Jeanne d'Arc. Vanaf 1973 zijn de Koetillers verzelfstandigd. Vanaf hun oprichting zijn de Koetillers tevens hofkapel van carnavalsvereniging De Kaninefaaten. Ze vonden het een leuk initiatief van de Straatklinkers om ook in Sassenheim een festival te organiseren. De Koetillers zelf organiseren namelijk op de laatste zondag van juni al ruim 10 jaar hun festival Dollen tussen de Bollen.

dekoetillers